شلغمگیاهی سرشار از خاصیت است. این سبزی در رنگهای مختلف سفید، بنفش در اندازههای مختلف دیده میشود که دارای خواص درمانی بسیاری است. شلغماز جمله صیفی جاتی است که در پاییز به بازار عرضه میشود و مورد مصرف قرار میگیرد. شلغم بنفش و سفیدیک نوع شلغمبه رنگ سفید و بنفش است. طعم آن شیرین ملس است. مناسب برای تازه خوری با آبلیمو و پخته با نمک میباشد.
کاشت
برای کاشت شلغمدر باغچه ابتدا باید زمینی را که میخواهید بذر شلغمدر آن بکارید را شخم بزنید و به خاک آن کود دامی اضافه کنید و خاک را خوب به هم بزنید تا کود با خاک ترکیب شود سپس خاک را خوب خورد کرده و سطح خاک را صاف کنید. توجه داشته باشید اضافه کردن کود دامی کهنه به خاک باعث رشد بهتر سبزی میشود. بذرها را بر روی بستری که آماده کردید بپاشید. بذرها خیلی نزدیک هم و فشرده پاشیده نشوند. بهترین فاصله برای تربها ۱۰ سانتیمتر هست؛ زیرا بعداز اینکه بزرگتر شدند توی هم رفته و رشد خوبی نخواهند داشت و محصول خوبی نمیدهند. کافی است بر روی بذر شلغمحدود نیم سانتیمتر کود دامی یا خاک بپاشید و بهآرامی خوب آب بدهید. بهتر است ۱۰ روز اول با آبپاش آبیاری بکنید تا بذرها جابجا نشوند. در حدود ۵ تا ۱۰ روز طول میکشد که بذرها سبز بشوند. بعد از اینکه بذرها سبز شده و کمی بزرگتر شدند اگر فاصله برخی شلغمها به هم نزدیک هست بهتر است برخیها را از خاک دربیاورید و تراکم را کمتر کنید.
برای اینکه شلغمبه شما مغز خیلی خوب و حجیمی بدهد بذر شلغمها را بهتر است در گلدان نکارید یا اگر در گلدان میکارید حتماً گلدان شما بزرگ باشد و فاصله بین بوتههای شلغمبیشتر باشد و اگر بعد از سبز شدن دیدید فاصله نزدیک هست بخشی از آنها را دربیاورید تا خلوتتر شود. در دنیای امروز خیلیها آپارتماننشین هستند و ممکن است باغچهای برای کاشت سبزی نداشته باشند اما در گلدان و بستری کوچک هم میتوان سبزی کاشت. ابتدا گلدانی بهاندازه دلخواهتان تهیه کنید سپس خاکی مناسب (ترکیبی از ۶۰ درصد خاک باغچه – ۲۰ درصد ماسه -۲۰ درصد کود دامی) را درون گلدان بریزید و بذرها را روی خاک با فاصلهای بین ۵ الی ۱۰ سانتیمتر بپاشید و روی آن حدود نیم سانتیمتر کود دامی (اگر کود دامی در دسترس نبود از ورمی کمپوست استفاده کنید) یا خاک بریزید و خوب آب بدید بهتر است روی آن نایلون فریزر بکشید و کنار پنجره جنوبی یا بالکن بگذارید. حتماً به نور توجه شود چون که به نور زیادی نیاز دارند. در مجموع بهتر است در بالکن در مکانی با نور مستقیم آفتاب نگهداری شود. در صورت کمبود نور ساقهها بلند شده و سبزیها کیفیت خوبی نخواهند داشت.
شلغمتوسط بذر پرورش داده میشود. این سبزی برای رشد کردن و جوانه زدن به میزان آب زیادی نیاز دارد. سطح خاک باید همیشه مرطوب باشد. شلغماین قابلیت را دارد تا در هر نوع خاکی کاشته شود؛ اما زمینهای با خاک سنگین که رطوبت را در خود نگه میدارند بهترین گزینه هستند. برای این منظور زمینهای رسی گزینه مناسبی هستند. شلغم در دمای ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتیگراد بهخوبی رشد خود را ادامه میدهد. این سبزی هوای معتدل سرد را بیشتر میپسندد. شلغم برای رشد نیاز به نور کامل خورشید دارد.
مراقبتها
بذرمرغوب تهیه کنید.
قبل از کاشت بذرباید زمین را شخم بزنید و کودپاشی کنید.
از کودهای حیوانی تازه استفاده نکنید.
بعد از سبز شدن جوانهها باید بوتهها را تنک کنید.
اگر شلغمزیادی در زمین باقی بماند پوک میشود.
بهترین داروی سرماخوردگی میباشد.
درمانکننده جوشهای غرور جوانی است.
تخمدانها را تقویت کرده و برای باروری آماده میکند.
فیبر زیادی را دارد و در نتیجه رودهها را بهخوبی پاک میکند.
مسکن اعصاب است.
برونشیت و اسم را درمان میکند.
شلغمبهعنوان یک سبزی آنتی باکتریال شناخته شده است. ازاینرو در درمان گلودرد کاربرد دارد.
موجب تقویت حافظه و افزایش تمرکز میشود.
سیستم عصبی را کنترل و تقویت میکند.
شلغم خامسرشار از ویتامین C میباشد.
برای خرید بذر شلغمو سایر صیفی جاتبه فروشگاه بذر ظرافتمراجعه فرمایید.
همچنین از راههای زیر نیز میتوانید محصولات ما را ملاحظه و خرید نمایید:
۱- مراجعه به صفحه اینستاگرامی به آدرس:
https://www.instagram.com/zerafat_shop/
https://www.instagram.com/zerafat.shop/
۲- مراجعه به کانال تلگرامی به آدرس:
۳- تماس با شماره موبایل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳
مشاهده پست مشابه : آموزش کاشت و پرورش آویشن در گلدان